De beste piano accessoires voor op of bij de piano

Home » Blog » Tips & Tools » De beste piano accessoires voor op of bij de piano

De beste piano accessoires – Het moment waarop je je eerste piano koopt is een speciaal moment. Waarschijnlijk heb je een langprocess achter de rug om de beste piano uit te kiezen die het beste past bij je wensen en behoeftes. En hopelijk staat die nu op een mooi plekje ergens in het huis.

Nu je de piano van je dromen hebt, is het uiteraard belangrijk om de juiste tools en accesssoires te hebben om de piano in top conditie te houden. Daarnaast zijn er ook handige accessoires die je piano ervaring niet alleen beter maar ook gemakkelijker maken.

In dit artikel behandelen wij de beste accessoires die niet alleen de piano in top conditie houden maar ook die je piano ervaring naar een hoger niveau kunnen tillen.

1. Piano stemmingsset

Thomann Piano stemming set

Een van de eerste accessoires om te kopen bij een akoestische piano is de stemming set van Thomann. Deze set is niet alleen handig in het gebruik maar biedt een goede kwaliteit voor een relatief voordelig prijsje. Het grootste probleem van stemming sets is de hamer die soms niet goed past bij de mechanieken van de piano. De hamer van deze set lijkt tot nu toe voor elke piano geschikt te zijn zelfs als de hamer een beetje los aanvoelt. Al met al, zeker een aanrader als je in de toekomst je eigen piano wil stemmen.

Kopen bij Thomann

2. Geluiddempende koppen

Piattino Sound Proofing Castor Cup

Deze piano accessoire is bijna een vereiste als je een akoestische piano hebt aangeschaft. Deze geluidsdempende koppen brengen het geluidsniveau drastisch naar beneden zodat de buren er minder last van hebben. Deze specifieke koppen hebben meerdere malen bewezen goed werken en worden dan ook over het algemeen zeer goed beoordeeld. Dit is een van de beste manieren om geluidsoverlast te beperken.

Kopen bij Thomann

3. Opvouw piano

4. Opslag standaard voor keyboards/digitale piano’s

Jaspers 4D-120B Keyboardstaard

Keyboards en digitale piano’s kunnen veel ruimte in beslag nemen. Zeker als je meerdere piano’s thuis hebt staan, kan een ruimte al snel vol komen te staan. Keyboard standaards bieden een oplossing voor dit probleem. Sommige standaarden bieden de mogelijkheid om 3-6 keyboards of digitale piano’s op elkaar te stapelen. De Keyboardstandaarden van Jasper hebben een goede reputatie op dit gebied door hun stabiliteit en robuustheid. Zeker een piano accessoire om te overwegen als je meerdere keyboards/digitale piano’s hebt.

Kopen bij Thomann

5. Piano lamp

6. Piano trolley

K&M 18806

Piano’s zijn over het algemeen zwaar en onhandig om te vervoeren. Daarom is een piano trolley soms zeker geen overbodige luxe om te hebben. Ook als je gerelegeld je piano wil verplaatsen kan een piano trolley je hierbij helpen. Deze accessoires wordt vaak over het hoofd gezien, maar kan een makkelijke oplossing zijn voor een veel komend probleem: het verschuiven van een piano.

Kopen bij Thomann

7. klassieke Metronoom

8. Alternatieve metronoom

Soundbrenner Pulse

Soundbrenner heeft een slim alternatief op de markt gebracht voor de klassieke metronoom. Soundbrenner’s Pulse horloge geeft een impuls in plaats van een geluid. Hierdoor krijg je letterlijk een gevoel van ritme in je handen en armen. Deze nieuwe manier van oefenen blijkt voor sommige mensen zeer goed te werken. Vooral voor de muzikanten die moeite hebben met de traditionele metroon kan SoundBrenner Pulse een uitkomst bieden. Aan de andere kant zijn er ook muzikanten waarvoor deze manier juist niet goed werkt. Echter is de Soundbrenner Pulse een mooie accessoire om in je repetoire te hebben.

Kopen bij Thomann

Verder is er ook de Soundbrenner Core, de geavanceerde versie van de Soundbrenner Pulse. De Core kan naast een metronoom ook gebruikt worden als (smart)horloge die pushnotifacties geeft en met een DAW geïntegreerd kan worden.

9. Stemmingshamer

K&M 167 Stemmingshamer

Zoals eerder beschreven zijn goede stemmings hamers moeilijk te vinden. Zeker goedkope stemmingshamers zijn moeilijk te vinden en als je ze vind, zijn ze meestal niet geschikt voor meeste piano’s. Deze stemmingshamer van K&M lijkt hier precies tussen te vallen. De hamer werkt voor ongeveer alle piano’s en valt qua prijs ook voordelig uit. Deze hamer is iets duurder dan de goedkoopste modellen die op de markt zijn, maar geeft ook een garantie van kwaliteit. Al met al, een aanrader als je je eigen piano wilt stemmen.

Kopen bij Thomann

10. Piano vergrendelaar

Jahn Piano vergrendelaar

Een piano vergrendelaar is niet altijd mogelijk maar kan in sommige gevallen handig zijn om te hebben. Zeker met het vervoeren van een piano kan een vergerendelaar goed van pas komen. Hierdoor zal de pianoklep niet gaan klepperen met elke willekeurig stoot of schok.

Kopen bij Thomann

11. Disney song boek

12. Stemapparaat

Jahn TLA CTS-5-C stemapparaat

Het stemapparaat van Jahn is een bijzondere asseccoire die het stemmen van een piano tot een kinderspel maakt. Dit stemapparaat wordt over het algmeen gebruikt door professionele piano stemmer die door dit apparaat uren van hun tijd kunnen besparen. Het apparaat is makkelijk in gebruik en geeft snel een grove inschatting van de jusite stemming van een piano. Een pareltje om te hebben zeker voor een piano stemmer.

Kopen bij Thomann

13. Houding correcter

Thomann Houding Corrector Premium S

Het spelen van piano kan soms voor verkampingen en/of rugklachten zorgen. Tijdens het spelen van piano is het dan ook belangrijk om een goede houding aan te houden om deze klachten te voorkomen. Een houding correcter kan hierbij helpen. Deze accessoire initieert je lichaam om een goede houding aan te nemen en is dan ook zeer handig als je al eerder verkampingen in je lichaam heb gevoelt tijdens piano spelen.

Kopen bij Thomann

14. Klankkast stoffer

Jahn Klankkast stoffer

Het schoonmaken van een piano kan een flinke uitdaging zijn. Zeker voor het schoonmaken van de klankkast is enige inspanning vereist. Door de snaren kan de klankkast bijna niet schoongemaakt worden waardoor er veel stof ophoopt onder de snaren. De stoffer van Jahn is speciaal ontwikkeld om gemakkelijk onder de snaren te komen en de klankkast af te stoffen. Een goeie accessoire om het schoonmaken van de piano makkelijker te maken.

Kopen bij Thomann

15. Voetstoeltje

Jahn Pedaal Voetstoeltje

Dit voetenstoeltje maakt het ook voor kinderen mogelijk om piano te spelen. De benen van kinderen zijn vaak niet lang genoeg om bij de pedalen van een piano te kunnen. Met dit voetenstoeltje komt hier verandering in en kan een kind ook met plezier piano spelen,

Kopen bij Thomann

16. Stofcover

Jahn Keyboard Stofhoes

Het klavier van een piano is een plek waar veel stof zich ophoopt. Door de witte kleur van de toetsen zal deze stofvorming ook makkelijker te zien zijn. Dit probleem komt veel voor bij keyboards en digitale piano’s, aangezien een akoestische piano een klep heeft die de toetsen beschermt van eventuele stofvorming. Gelukkig kan een stofhoes dit probleem makkelijk verhelpen.

Kopen bij Thomann

17. Reinigingsdoekjes voor de toetsen

Jahn keyboard reinigingsdoekjes

De toetsen van een piano worden over het algemeen snel vies. Het klavier trekt stof aan en wordt snel vies als er veel op gespeeld. Daarom is een grondige reiniging geen overbodige luxe.

Kopen bij Thomann

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *