De 7 beste piano apps om piano te leren spelen

Home » Blog » Piano spelen » De 7 beste piano apps om piano te leren spelen
Voorbeeld van apps voor de piano

Apps kunnen een leuke manier zijn om te beginnen met piano spelen. Ze zijn interactief en kunnen je helpen met de basis van piano spelen. Op dit moment zijn er veel piano apps die allemaal claimen de beste te zijn. Hierdoor kan het zijn dat je misschien niet weet welke app het beste bij jou past. In dit artikel vertellen we alles over de beste piano apps zodat jij weet welke app het beste is voor jouw doelstellingen.

1. Skoove – Beste piano app voor beginners

*Tutorial Skoove in het ENGELS

Skoove is de beste piano app voor beginners. De app start bij de basis beginselen, zoals de beste houding om piano te spelen, belangrijke handposities, hoe je liedjes kan spelen met beide handen, etc. Hierdoor kan je snel progressie boeken en door stormen naar een hoger niveau.

Met Skoove kan je nummers meespelen op de piano. Tijdens het nummer kan je de handen zien van een professionele pianist en zie je ook de bladmuziek. Hierdoor leer je snel en op een goede manier noten lezen.  

Daarnaast kan de app via de microfoon van je telefoon of tablet live feedback op je spel. De app geeft aan of je het nummer goed of fout speeld. Het foute gedeelte zou je nog een keer op de goede manier moeten spelen voordat het nummer verder gaat.

 Wat deze app zo waardevol maakt voor beginners is de goede uitleg die je krijgt over de basisbeginselen van piano spelen en de goede representatie van bladmuziek. Hierdoor zou je niet veel moeite hebben om jezelf snel te ontwikkelen naar een gevorderd niveau waar je zonder hulp makkelijk bladmuziek kan lezen.

Voor zover ik weet is Skoove alleen in het Engels en kan je de app gratis uitproberen voor 7 dagen. Daarna vragen ze €9,99 per maand.

2. Flowkey – Beste app om nieuwe liedjes te leren

*Tutorial Flowkey in het ENGELS

Flowkey is zeer geschikt om nieuwe liedjes te leren. Als je de app opent, kom je gelijk op een scherm waar je nieuwe nummers kan leren. Je kan deze liedjes leren op verschillende moeilijkheidsniveaus. Dit geeft de mogelijkheid om zelfs als beginner moeilijke liedje te spelen.

Ook biedt de app cursussen aan waar je meer kan leren over toonladders, akkoorden, etc. Voor zover ik kon zien, zijn dit kleine video tutorials waar de belangrijke aspecten kort maar krachtig worden uitgelegd.

De mogelijkheid om alle piano liedjes op verschillende niveaus te leren. Sommige nummers worden zelfs opgedeeld in 4 moeilijkheidsniveaus (beginner, intermediate, advanced, pro). De cursussen zijn naar mijn mening niet heel indrukwekkend.

Ook Flowkey is uitsluitend in het Engels. Dit kan vervelend zijn voor de klein cursussen die ze hebben, maar voor het leren van liedjes is dit geen probleem.  Liedjes leer je aan de hand van de bladmuziek en een pianist die op de piano speelt. Er wordt dus niet gepraat tijdens het nummer.

Flowkeys kan je uitproberen voor 7 dagen en daarna kost de app €9,99 per maand.

3. Piano Maestro (IOS) – Beste piano app voor kinderen

*Tutorial Piano Maestro in het ENGELS

Piano Maestro is een zeer goede app. Het helpt je om je ritme, het lezen van noten en je techniek te verbeteren terwijl je plezier hebt. De diversiteit van het programma maakt het een zeer geschikte manier om piano te leren spelen.

Piano Maestro richt zich op jonge (4 jaar en ouder) beginnende pianisten. Daardoor ziet de app er kleurrijk en een beetje kinderlijk uit. Maar de app is ook geschikt voor een wat ouder publiek. Voor elk nummer en voor elke les krijg je namelijk een cijfer waardoor je makkelijk je progressie kan bijhouden. Dit is niet alleen leuk en handig voor kinderen maar ook voor volwassenen.

De veelzijdigheid van Piano Maestro in combinatie met leuke en handige functies maakt de app niet alleen geschikt voor kinderen maar ook voor een ouder publiek. Het enige nadeel is de vele advertentie die je te zien krijgt voor het upgraden van de app. 

De app is beperkt gratis te gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om up te graden met verschillende prijzen.

4. Simply piano 

*Tutorial Simply Piano in het ENGELS

Simply piano is een van de bekendere piano apps. Deze app staat in de top 10 van apple om piano te leren spelen. De lessen gemakkelijk te volgen, waardoor je veel goede recensies kan vinden. Het wordt ook door veel mensen aangeraden.

Met de app kan je cursussen volgen en liedjes leren van verschillende muziekstijlen. Naar mijn mening is het minder geschikt om noten te leren lezen, omdat de nootnamen niet bij de noten worden vermeld. Daarnaast kan je niet zien hoe een goede pianist de noten speelt zoals bij Flowkey. Dit kan resulteren in dat je in de war raakt met de vinger posities. 

Over het algemeen is Simply Piano een populaire app doordat hij gemakkelijk is in gebruik. Echter is de app minder geschikt om noten te leren lezen of vingerposities te leren. 

Ook deze app is in het Engels en worden kosten van €11,66 per maand gevraagd na je 7-daagse proeftijd. Upgraden kan overigens niet via Ideal.

5. Piano HD

*Tutorial Piano HD in het ENGELS

Piano HD is een zeer populaire app. Het maakt het leren van liedjes leuk en gemakkelijk. Elke week worden er nieuwe nummers geüpload die je kan leren van echte pianisten. 

Deze manier van piano leren spelen geeft echter minder aandacht aan de techniek van piano spelen. Het is voornamelijk geschikt om liedjes te leren spelen die je altijd al hebt willen spelen. 

Deze app is geschikt om nieuwe nummers te leren spelen, maar niet om je techniek te verbeteren.

Ook deze piano app is in het Engels en je zal rond de €9,- per maand moeten betalen na je gratis proefperiode.

6. Piano Chords, Scales, Progression Companion PRO

*Tutorial Companion Pro in het ENGELS

Piano Companion is een soort van muziekbibliotheek met veel informatie. Je kan veel akkoorden en toonladders leren die overzichtelijk worden weergegeven. Met deze informatie kan je snel veel kennis wat ten goede komt van je speelstijl.

Deze app bevat veel informatie waardoor je al snel de weg kan kwijtraken. Aangezien ze zelf zeggen dat het een soort bibliotheek is, kan deze app voornamelijk gebruikt worden om nieuwe dingen te leren of om informatie op te zoeken. Voor beginners is deze app misschien niet heel geschikt.

Piano Companion is zeer geschikt voor het opdoen van veel kennis of het opzoeken van informatie. Voor gevorderde pianisten is deze informatie misschien handig, maar voor beginnende pianisten kan al deze informatie misschien verwarrend zijn.

Deze app is ook in het Nederlands te krijgen en er zijn geen kosten verbonden met het gebruik van deze app.

7. Music Tutor

*Tutorial Music Tutor in het ENGLES

Music Tutor is misschien niet een app waarmee je piano leert spelen, maar het is zeker een goede tool om beter te worden in noten lezen. De app laat een noot op de notenbalk zien en vervolgens kies je welke nootnaam hierbij hoort. Het is ook mogelijk om de noot te identificeren op een keyboard i.p.v. bij naam. Naar mijn mening is dit één van de effectiefste manieren om snel noten te leren lezen.

Aangezien deze app je traint om zo snel mogelijk noten te identificeren, moest ik hem plaatsen in dit lijstje met de beste piano apps. Je zou geen spijt hebben als je deze app gaat gebruiken

Conclusie

Je hebt nu gelezen over de 7 beste piano apps. Op dit moment zijn de meeste apps alleen beschikbaar in het Engels en zou je na een proefperiode van 7 dagen moeten betalen voor een abonnement. Probeer ze allemaal uit en laat me weten wat je ervan denkt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *